PRH staat voor een uitdaging: hoe we onze organisatie klaarmaken voor de toekomst

Geplaatst op vr 16 februari '24
beklimmen berg, uitdaging in 2024

Het jaar 2024 belooft een uitdagend jaar te worden voor onze organisatie.

Februari 2024

PRH maakt deel uit van het sociaal cultureel volwassenwerk in Vlaanderen. Dit betekent dat we subsidies ontvangen om onze waardevolle werking te ondersteunen.

In de zomer van 2023 ontvingen we negatief verslag van de visitatiecommissie. Hoewel dit als een harde klap kwam, beschouwen we het als een kans om te groeien en te vernieuwen. We zijn vastbesloten om met deze aanbevelingen aan de slag te gaan.

We willen duidelijk stellen dat de opmerkingen die we kregen niet om de kwaliteit van onze vormingen of vormingswerkers gaat.

De opmerkingen die we kregen hebben betrekking op onze positie binnen het Sociaal cultureel volwassenwerk, welke maatschappelijke impact we hebben en hoe we een meer kritische en verbindende rol kunnen opnemen. Welke maatschappelijke spelregels we in vraag stellen en hoe we hier met PRH een antwoord op kunnen bieden. PRH kreeg de feedback om te veel te vertrekken vanuit het individu en te weinig vanuit het maatschappelijk belang. Deze feedback nemen we ter harte en haalt ons uit onze comfortzone. Het vormt de komende maanden en jaren de basis van onze zoektocht om onze meerwaarde, impact, communicatie, participatie en innovatie te verhelderen en uit te diepen. Een zoektocht om PRH klaar te maken voor de toekomst.

We kunnen deze zoektocht niet alleen doen. We hebben jullie nodig. Jullie, als deelnemers, cliënten en sympathisanten van PRH, zijn onze belangrijkste ambassadeurs en partners. We zullen jullie raadplegen, betrekken en bevragen. We hopen dat jullie enthousiast en betrokken zijn bij onze zoektocht.

We geloven dat we samen PRH kunnen laten groeien en bloeien. We danken jullie alvast voor jullie steun en vertrouwen.

Het PRH-team

(beeld: Canva AI)

Blijf op de hoogte

Ontvang artikels over persoonlijke groei, info over onze cursussen en de laatste PRH-nieuwtjes.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Update juni 2024

In een tijd waarin de fundamenten van PRH als sociaal-culturele organisatie onverwacht ter discussie werden gesteld, hebben we een periode van reflectie en heroriëntatie doorgemaakt. Deze uitdaging heeft ons de kans gegeven om met een frisse blik naar onze rol in de samenleving te kijken en onze missie met hernieuwde helderheid te definiëren.

Na maanden van intensieve dialoog, zowel binnen onze organisatie als met externe partners, en een diepgaande analyse van onze maatschappelijke impact, staan we op het punt een belangrijk rapport in te dienen bij de Vlaamse Overheid. Dit rapport is het resultaat van een grondige zelfevaluatie en strategische planning, waarbij we ons hebben laten leiden door experts en de stem van onze vrijwilligers en publiek.

Met een stevige basis die trouw blijft aan onze visie en missie, zijn we klaar om de volgende stappen te zetten en ons nieuw beleidsplan te ontwikkelen. Dit is een verhaal van veerkracht en vernieuwing, en we kijken ernaar uit om in het najaar meer te delen over onze reis en de toekomst van PRH.

Het PRH-team