Onze aanpak

Onze aanpak bewijst al 50 jaar hoe effectief hij is voor jouw persoonlijke en relationele groei. Lees hier hoe we werken tijdens onze vormingen.

Abyan athif omu9a Md9w7 A unsplash

Leren van jezelf

De cursussen van PRH vertrekken van zelfonderzoek. Jij hebt de sleutel in handen, alleen jij kunt bij jezelf helemaal binnenkijken. Het zal je misschien verwonderen, maar met de juiste begeleiding zullen de antwoorden op de vragen die je je stelt, in jezelf te vinden zijn.

Concreet geeft de cursusbegeleider telkens duiding bij verschillende thema's om het zelfonderzoek in te leiden. Eenvoudige vragen doen je dan stilstaan bij je functioneren en bij je innerlijke wereld. Je wordt op weg gezet om al schrijvend je ervaring en je gevoelens te analyseren. Hierdoor verwerf je meer inzicht in jezelf. De begeleider creëert een veilige setting en helpt je steeds verder op weg.


Moet je dan goed kunnen schrijven?

Om de schrijfmethode van PRH te leren, hoef je niet verstandig te zijn. Iedereen kan de methode leren en dat gaat op jouw tempo en met onze hulp.

Foutloos spellen, mooie zinnen maken of goed Nederlands kunnen, heeft voor de PRH-methode totaal geen belang. Je hoeft ook geen aanleg voor schrijven te hebben. De cursusbegeleider leert jou hoe je kan neerschrijven wat in je leeft.

"Steeds weer ben ik verbaasd over hoeveel zelfinzicht er ontstaat in de veilige en stimulerende sfeer van PRH. Door de vragen, door te schrijven, door te delen met andere deelnemers ontdek je op een heel ondersteunende manier steeds meer over jezelf. "
Saskia de Bruin - deelnemer
Zonder titel 25 x 16 7 cm 24

Leren van elkaar

Groeisolidariteit

Tijdens een PRH-vorming merk je dat ook anderen zoekend in het leven staan. Je hoort wat hen bezighoudt en ziet hen groeien. Dit geeft een gevoel van solidariteit: zij en jij staan er niet alleen voor.

Toch werkt ieder tijdens een vorming voor zichzelf en moet jij geenszins de anderen helpen. Daar staat de cursusbegeleider voor in.

Leren van de anderen

Het leerproces van de anderen doet tijdens PRH-vorming vaak dingen ontdekken over jezelf. Je hoort wat anderen bezighoudt in hun leven. Je hoort ook tijdens de cursus hoe ze daar verder dingen over ontdekken. En je ontdekt met hen hoe ze kunnen vooruit gaan. Dat is ontzettend leerrijk.

Uit je comfortzone doet je groeien

Je uitspreken over wat in je leeft tegenover anderen, is niet altijd zo makkelijk. Je zal er tijdens een PRH-vorming ook nooit in geforceerd worden. Je kiest zelf of je over je ontdekkingen iets wil zeggen in de groep of niet. Deze vrijheid is essentieel in onze aanpak.

Doorgaans delen deelnemers wel wat ze ontdekt hebben. En daarvan leren de anderen dan vaak veel over zichzelf. Soms voel je dat het goed is om de dingen die in je leven ook eens luidop te zeggen. Het is niet altijd makkelijk, maar het geeft je groei een boost, als je je durft tonen aan anderen zoals je nu vanbinnen bent.

Geen reacties van de andere deelnemers

Andere deelnemers reageren niet op wat jij over jezelf vertelt. Dit heeft voordelen. Je kan in alle veiligheid jouw ervaring delen. De anderen hoeven enkel te luisteren, kunnen misschien leren uit jouw ervaring en toch focussen op zichzelf.

Javier allegue barros C7 B Ex Xp OIE unsplash 2022 03 10 201534 etpt

Leren van de cursusbegeleider

De cursusbegeleider zorgt ervoor dat je goed op weg kunt met de werkvragen. Hij of zij geeft professionele feedback en neemt ook de tijd om uitleg te geven. Je kunt ook bij hem of haar terecht wanneer je rond iets wat extra hulp kunt gebruiken.

Leren van het PRH-denkkader

PRH verzamelt al 50 jaar inzichten over hoe mensen psychologisch in elkaar zitten. Ook over hoe je fijne relaties kunt aangaan en behouden, hebben we veel te vertellen. We weten ook hoe je als mens positief kunt evolueren.

Tijdens de cursus krijg je een reeks teksten die je naar eigen keuze kan benutten om uit ons denkkader meer te leren over jezelf en je relaties. Deze teksten zijn slechts bedoeld om je eigen ontdekkingen te checken. Je hoeft deze theorie nooit te studeren. Je kan ze tijdens en na de cursus eenvoudig herlezen, als je dat zelf wenst.

Nog vragen over onze aanpak?

Vind je antwoord bij de veelgestelde vragen of contacteer één van onze cursusbegeleiders.

Veelgestelde vragen Contacteer een cursusbegeleider