In verbinding leven met wat me overstijgt

Marcos paulo prado Llr QF5 JFR Is unsplash

Met creatieve middelen je ervaringen van transcendentie verdiepen

In jou, in de diepere lagen van je innerlijke wereld, is verbinding te vinden met wat je overstijgt. Kies met deze cursus de weg naar de essentie van wie jij als mens bent. Maak via creatieve expressie contact met de stroom van leven waar je deel van uitmaakt.

Deze vorming is nu niet gepland. Hou mij op de hoogte wanneer ze opnieuw gepland wordt.

Inhoud

Deze cursus verscheen eerder onder de titel 'De weg van mijn wezen... naar een méér in mezelf'.

Net als elke mens heb jij een oerverlangen om je te verbinden met wat je overstijgt, of je die overstijgende kracht nu ervaart als 'iemand' of 'iets'. Een verlangen om contact te vinden met het begin en het einde van alle leven. Je kan stappen zetten op die weg door stil te staan bij jouw diepste grond en je verbondenheden. Daar ligt de bron van wie jij in wezen bent.

Door met kleuren en vormen te werken, sta je stil bij je wezenlijke eigenheid en zijn inhoud. Dat kan je helpen om actiever en bewuster jouw wezenlijke weg te volgen en helemaal jezelf te worden.

Voorkennis

Je hebt deze PRH-cursussen gevolgd:

Het is wenselijk dat je ook al een andere PRH-cursus met creatieve expressie gevolgd hebt.

Larisa birta 77vhoasr6 c unsplash

Hoe werken we?

We behandelen elke dag een thema, zoals mijn aspiraties en intuïties over meer in mezelf, mijn belemmeringen in mijn zoektocht naar dat ‘meer’ … Hoe beleef jij die thema’s? Dat diepen we uit door te werken met kleuren, vormen, lijnen en allerlei materiaal voor creatieve expressie. Daarna druk je in woorden uit wat je voelt als je je werken bekijkt. Als je wil, toon je in een respectvolle sfeer het resultaat van je werk. 

In deze cursus leer je de methode om via creatieve expressie te werken aan je groei. Je hoeft niet artistiek aangelegd te zijn.

Welke thema’s komen aan bod?

  • mijn aspiraties en intuïties over ‘meer in mezelf’
  • mijn belemmeringen in mijn zoektocht naar dat ‘meer in mezelf’
  • hoe ik vooruitgang kan maken in die zoektocht
  • hoe anderen me op weg hebben gezet in die zoektocht

Wat bereik je met deze cursus?

  • Je bent je meer bewust van jouw diepste grond en die van je verbondenheden, daar waar de bron ligt van wie je in wezen bent.
  • Je bent meer bevrijd van wat je afremt of belemmert in de zoektocht naar die diepste grond.
  • Je hebt de ervaring dat je diepe kern je de weg toont naar wat jou overstijgt.

Op de hoogte blijven van nieuwe data voor deze vorming?

Vul je email in en wij houden je op de hoogte.

Reviews

Deze vormingen, want ik heb er al wel enkele gevolgd, brengen me een rust, ademruimte, verbondenheid, vertrouwen, eerlijkheid. Dit alles ervaar je tijdens de vorming maar zet je na de vorming ook op weg om dit te kunnen beleven in het dagdagelijkse. De wereld laat zich niet altijd van zijn beste kant zien maar met deze vormingen komt er veerkracht om dat wat moeilijk is in de ogen te durven zien en dat wat super leuk is met volle teugen in te ademen. Telkens de dag opnieuw te beleven met alles wat op je pad komt. Een warme uitnodiging.

Hilde

We hebben elk individueel maar ook als groep een heel intens parcours afgelegd. En daar heeft het ons creatief kunnen uitdrukken heel veel toe bijgedragen. Ik ben in dozen gekropen, heb mij achter lakens verschanst om toch maar veiligheid te vinden. Ik heb een kinderwiegje gemaakt dat elke dag mooier werd en een draagzakje om dat zo kwetsbare en gekwetste leven dicht bij mij te houden en te koesteren.
En doorheen de wanhoop ben ik bij mijn kracht terecht gekomen. Die kracht heet oneindige zachtheid, tederheid en nabijheid.
Ik heb mij zo gedragen gevoeld door deze fijne groep. Dankzij hun warmte, eerlijke nabijheid en zelfs tederheid laat ik nu stilaan toe dat ik écht mag zijn zoals ik ben. Dankzij hen kon ik het zo negatief en veroordelend over mezelf denken, ombuigen.
Ik ben sprakeloos en oneindig dankbaar voor de helende nabijheid van de ervaren maar vooral liefdevolle coach. Dankzij hem ben ik mezelf nu met ongekende tederheid nabij. Dit voelt als het begin van nieuw leven. Daar is de lente!

Bieke

Uitdrukken met creatieve middelen, voor mij echt een weg om dichter bij het leven in mezelf
te komen. Je ziet het leven voor je door het uit te drukken, je voelt en ervaart het. Je kan
er niet naast kijken en dat helpt om in alle eerlijkheid te zien wat er is. Ik heb ervan genoten om
mezelf zo te ontdekken, zowel in het positieve van wie ik ben als in dat wat me nog hindert.
En je hoeft er geen kunstenaar voor te zijn. Iedereen beschikt over de mogelijkheid om zich
uit te drukken. Een manier van werken die me erg ligt.

Hilde

De vijfdaagse heeft mij heel dicht bij mezelf en mijn Goddelijke kern gebracht.
De liefde die ik daar in mezelf vind is heel krachtig en puur.
Alles wat vanuit die diepe kern vertrekt is goed.
Dit is de plek om de juiste keuzes te kunnen maken.

PG

Voor mij waren deze 5 dagen prachtig. Ik kwam met een heel persoonlijk en bijzonder probleem daar naar toe... en door de cursus en het gesprek met Patrick heb ik een weg door het donker gevonden. Daarvoor ben ik buitengewoon dankbaar.

Ik heb in mijn leven (ben nu 78) al meerdere workshops gevolgd en ook verschillende opleidingen...maar ik ben telkens weer verbaasd over de aanpak van PRH. Het is een aanpak met een basis en concrete doelen, en dat spreekt mij echt aan. Alles is duidelijk en heeft een doordachte fundament, en zo heeft het positieve resultaten.

Dat was bijzonders in deze cursus voelbaar.....daar was een groot verschil in de psychologische perspectieven van de deelnemers. Een positieve verandering in hun houding, duidelijk herkenbaar tussen de eerste en de laatste dag. En dat is toch altijd een klein wonder.

Wij kunnen dat wat ons overkomen is niet veranderen, maar wij kunnen onze eigen psychologisch invalshoek veranderen. Wij hebben een keuze, en dat is prachtig.

Gabriele