Herstellen van pijn uit mijn verleden

Zonder titel 25 x 16 7 cm 21

Je geschiedenis begrijpen en verwerken

Je levensgeschiedenis heeft je pijn gedaan. Die pijn wordt in je dagelijks leven door van alles getriggerd. Ze hindert je regelmatig om voluit jezelf te zijn, om in je kracht te staan. Met deze cursus leer je de PRH-methode gebruiken om je te bevrijden van die pijn uit het verleden.

Deze vorming is nu niet gepland. Hou mij op de hoogte wanneer ze opnieuw gepland wordt.

Inhoud

Deze cursus verscheen eerder onder de titel 'Mijn genezing aanpakken'.

Soms word je geconfronteerd met ‘oud zeer’, met pijnlijke ervaringen die altijd opnieuw de kop opsteken. Dat is jammer. Ze verstoren je evenwicht. Maar dat hoeft niet zo te blijven: die pijnplekken kan je verzorgen en herstellen. Deze cursus opent wegen om onverwerkte pijn echt te durven voelen en los te laten. Je opgebouwde stevigheid en kracht vormen daar een goed draagvlak voor. Je ontdekt wat je herstel belemmert.

Onder deskundige begeleiding analyseer je de pijn, wat een veilig kader biedt om die pijn te durven toelaten.

Je krijgt inzicht in de verschillende fases op weg naar herstel. Dat alles geeft je handvatten om je pijnlijke gewaarwordingen te beheren en te verwerken. Ook na de cursus kan je hier verder mee aan de slag. Door in het reine te komen met je verleden, bevorder je de kwaliteit van je leven vandaag!

Voorkennis

 • Je ervaart voldoende innerlijke stevigheid om aan de slag te gaan met pijn uit je verleden. Indien je twijfelt, kan je gerust overleggen met de cursusbegeleider.
Pexels pavel danilyuk 8057029

Welke thema’s komen aan bod?

 • hoe ik kijk naar pijn loslaten
 • mijn ervaring van pijn loslaten
 • mijn wezenlijke kracht en motivatie als fundament om te werken aan herstel
 • verschillende wegen om bij mijn pijn en gekwetstheid te geraken
 • wat mijn herstel bevordert en belemmert
 • in het reine komen met mijn verleden: een proces
 • mijn opgebouwde stevigheid als draagvlak om pijn te doorvoelen en los te laten
 • de weg die ik nog moet gaan

Wat bereik je met deze cursus?

 • Je kan pijnlijke gevoelens toelaten en je durft ze echt te voelen.
 • Je hebt inzicht in het verloop van een herstelproces.
 • Je bent je bewust van mogelijke valstrikken als je pijnlijke gewaarwordingen aanpakt.
 • Je ziet hoe je verder in het reine kan komen met je verleden.

Op de hoogte blijven van nieuwe data voor deze vorming?

Vul je email in en wij houden je op de hoogte.

Reviews

In de periode voor de cursus werd ik heel snel geraakt in mijn gevoel. Ik had veel overreacties en worstelde met mezelf. De cursusbegeleidster schiep een veilig kader waarin ik pijn uit mijn verleden kon voelen en inzicht kon krijgen in hoe die mijn overreacties nu veroorzaakt. De cursus hielp mij mijn pijn uit het verleden onder woorden te brengen en ze uit te spreken. Daarin gehoord worden zonder veroordeling maar met erkenning hielp mij om daar niet zo te worstelen met mezelf. Ik voel me een stukje lichter en weer wat meer in balans.

Lieve

Deze cursus toonde mij dat ik vandaag kan werken met gewaarwordingen van pijn, en dat ik het verband kan voelen met gebeurtenissen uit mijn verleden. Ik heb nu ook een realistische verwachting over hoe een herstelproces kan verlopen, vanuit mijn eigen onderzoek en het delen van anderen.

Edo

De cursus helpt om zicht te krijgen op wat pijn heeft gedaan en nog doet in relaties met mensen. Het heeft deugd gedaan om te voelen welke krachten diep in mij, ondanks de pijn, toch steeds hebben blijven duwen om zich te kunnen realiseren, om ze te voelen leven. Het is fijn om te ervaren dat echt toelaten van pijn, ze uitschrijven en erin gehoord worden, een helend effect heeft.

Cathy