Annie spratt l KZ3 U43w2bs unsplash

Je kindertijd verkennen via creatieve expressie

Met deze cursus krijg je zicht op positieve en negatieve ervaringen uit je kindertijd. Dankzij creatieve expressie verbind je je met wat goed geweest is en geef je pijnlijke ervaringen een plaats.

Inhoud

Je kindertijd werkt nog altijd door in je leven vandaag. Naast invloeden die je hebben geholpen om jezelf te worden, zijn er ook invloeden die je leven nu nog moeilijk maken. In deze cursus verken je je kindertijd via creatieve expressie. Zo krijg je voeling met de ervaringen die je als kind hebt opgedaan. Je kan wat je nu nog verstoort een plaats geven in je leven, zodat het niet meer bepaalt hoe je doet en denkt. Zo kan je meer en meer jezelf worden.

Voorkennis

Je hebt twee meerdaagse PRH-cursussen gevolgd:

In deze cursus leer je de methode om via creatieve expressie te werken aan je groei. Je hoeft niet artistiek aangelegd te zijn.

Annie spratt Ci Vh NU4 Btt E unsplash

Hoe werken we?

We behandelen elke dag een thema, zoals pijnlijke ervaringen uit je kindertijd, positieve invloeden … Hoe beleef jij die thema’s? Dat diepen we uit door te werken met kleuren, vormen, lijnen en allerlei materiaal voor creatieve expressie. Daarna druk je in woorden uit wat je voelt als je je werken bekijkt. Als je wil, toon je in een respectvolle sfeer het resultaat van je werk. 

Welke thema's komen aan bod?

  • elementen uit je kindertijd die je gekwetst hebben: personen, gebeurtenissen, een bepaalde sfeer
  • hoe het verleden je negatief en positief beïnvloedt
  • zoektocht naar je kracht in je kindertijd, naar wat je toen heeft geholpen
  • plaats geven aan wat nu nog je leven verstoort

Wat bereik je met deze cursus?

  • Je hebt een duidelijker zicht op de positieve en negatieve invloeden van je verleden op je leven vandaag.
  • Je kan beter omgaan met wat je pijn heeft gedaan.
  • Je ziet mogelijkheden om te herstellen van pijn uit je verleden.
  • Je kijkt op een nieuwe manier naar het kind dat je was en ervaart hoe dat je vandaag sterker en gelukkiger kan maken.

Data & tarieven

Start op woensdag 06 augustus 2025 in Tongeren

Sessies
Datum Uur
06/08/2025 09:00 - 18:30
07/08/2025 09:00 - 18:30
08/08/2025 09:00 - 18:30
09/08/2025 09:00 - 18:30
10/08/2025 09:00 - 18:30
Begeleider & Locatie
Begeleider Annick Jossa 0496 04 43 03 annick.jossa@prh.be
Plaats

Beukenhof
Sint Truidersteenweg 323
3700 Tongeren

Routebeschrijving
Tarieven
In deze tarieven is een vroegboekkorting van 10% inbegrepen. Deze korting geldt als je ten laatste inschrijft op 6 juni 2025.
Voor een maandelijks netto inkomen Tarief Verblijfskost (met overnachtingen vol pension)
statuut verhoogde tegemoetkoming €130 €280
minder dan € 1300 €234 €280
tussen € 1300 en € 1750 €317 €280
tussen € 1750 en € 2200 €399 €280
tussen € 2200 en € 2650 €480 €280
tussen € 2650 en € 3100 €562 €280
meer dan € 3100 €644 €280

Is het voor jou moeilijk om het tarief te betalen dat gevraagd wordt voor jouw inkomen? Je kan de cursusbegeleider contacteren voor overleg over je tarief. Je kan al wel inschrijven.

Supplement Bedrag
Supplement creatieve middelen
€35

Op de hoogte blijven van nieuwe data voor deze vorming?

Vul je email in en wij houden je op de hoogte.

Reviews

Ik heb veel aan deze vorming gehad. Je voelt je pijnpunten uit kindertijd die je vandaag nog hinderen en het creatieve helpt je erbij te komen. Je basis kom meer naar voren. Het is een aanrader voor degene die worstelen met overreacties.

Cislouwiet.

Deze methode van creatief uitdrukken van een gewaarwording werkt, dat is zeker. Meer nog dan in een schrijfcursus haal je naar boven wat écht in je leeft.
Ik ben onder de indruk van de stappen die door elk van ons werden gezet. Er was heel veel tijd en ruimte om de gewaarwordingen toe te laten, uit te drukken en in een hele veilige groep te delen. Dat werd door het respect van ieder mogelijk gemaakt.
Het deelgenoot mogen zijn van het proces van de anderen inspireert, bemoedigt, toont dat groei mogelijk is; voor iedereen, op elk moment van het leven.
Er was heel veel 'graag zien' in deze groep. Er werd samen gedragen.
De geloofwaardigheid van de coach is groot. Dit gaat zoveel verder dan een cursus geven. Het is een betrokkenheid, een oprecht begaan zijn met mensen. Het is een graag zien dat mensen sterkt op de soms erg moeilijke weg.

Bieke

Een ruimte vol creatief materiaal is een heerlijke speeltuin waarin je op zoek kunt gaan naar de sporen van je kindertijd. We onderzochten het beeld dat we over onszelf als kind hadden, verdiepten ons in het pijnlijke verleden en hadden daarnaast ook aandacht voor onze veilige havens. Ik ontdekte interessante nieuwe dingen over mezelf en dit delen in een veilige groep voelde ontzettend heilzaam. Annick Jossa zorgde goed voor ons. Ze is een geweldige luisteraar en gaf iedereen de ruimte en de kans om dingen op hun eigen manier te doen.
Na deze 5 dagen voel ik dat er dingen in mij op de juiste plaats geschoven zijn. Een miljoen sprankelende sterren voor deze cursus.

Raya