Clouds colorful daytime 929362

Verantwoordelijk voor jezelf, je relaties en je leefplek

Je ervaart heel wat stress in je leven en daar wil je veerkrachtig mee omgaan. Zelfzorg is daarbij een essentiële sleutel. Wat betekent zelfzorg? En hoe integreer je die in je leven?

Inhoud

Deze cursus verscheen eerder onder de titel 'Pittig leven door zelfzorg'.

Velen onder ons leven met stress. Je moet presteren, het moet snel gaan, je moet veel zaken combineren... De druk om steeds meer en beter te doen, is groot. Om dit aan te kunnen is goed voor jezelf zorgen belangrijk. Maar wat betekent dat eigenlijk, zelfzorg? Waar heeft het allemaal mee te maken? Deze cursus geeft je daar meer zicht op.

Een concrete handleiding en tal van tips leren je hoe je blijvend kan zorgen voor jezelf. Je ontdekt dat goede zelfzorg jouw aandacht voor anderen en voor de samenleving een nieuw elan kan geven. We sluiten elke cursusdag af met een half uur relaxatie om fysiek en mentaal helemaal op te laden.

I Stock 1314984537

Welke thema's komen aan bod?

  • Mijn relaties vandaag: Hoe beleef ik ze? Draag ik er zorg voor?
  • Mijn gevoel: Welke factoren beïnvloeden mij? Hoe reageer ik in mijn gevoel op wat mij overkomt? Draag ik zorg voor mijn gevoel?
  • Mijn lichaam: Wat zijn de behoeften van mijn lichaam? Hoe ga ik ermee om? Hoe kan ik er meer voor zorgen?
  • Mijn essentiële kern: Hoe omschrijf ik mijn eigenheid? Welke capaciteiten ontdek ik in mezelf? Hoe kan ik zorgen voor de versteviging van mijn essentiële kern?
  • Mijn denken: Hoe staat het met mijn denken, mijn manier van keuzes maken en mijn daadkracht?
  • Mijn directe omgeving: Hoe beleef ik die? Wat kan ik veranderen aan mijn directe leefomgeving zodat ik er meer mezelf kan zijn?
  • De ruimere samenleving: Kan ik hier een bijdrage leveren?

Wat bereik je met deze cursus?

  • Je weet beter wat het betekent om zorg op te nemen voor jezelf, je relaties en je leefomgeving.
  • Je hebt tips en concrete hulpmiddelen op zak om goed voor jezelf te zorgen in het dagelijks leven.
  • Je neemt een plan mee naar huis dat je helpt om de komende periode stappen te zetten in meer zelfzorg.

Data & tarieven

Start op maandag 02 juni 2025 in Gent

Sessies
Datum Uur
02/06/2025 09:30 - 18:00
09/06/2025 09:30 - 18:00
16/06/2025 09:30 - 18:00
23/06/2025 09:30 - 18:00
30/06/2025 09:30 - 18:00
Begeleider & Locatie
Begeleider Veerle Troch 0478 61 22 85 veerle.troch@prh.be
Plaats

Het Rustpunt
Burgstraat 46
9000 Gent

Routebeschrijving
Extra Informatie

Bereikbaarheid:

De locatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Kom je met de wagen? Parkeren kan je in de Burgstraat, op 5 minuten wandelen van Het Rustpunt. Een parkeerticket kost 9 euro/dag.

Lunch:

We kiezen ervoor om 's middags samen te eten. Voor de lunch, een assortiment belegde broodjes, soep en een stuk fruit betaal je ter plaatse 13 euro/dag. Aangezien Het Rustpunt een eigen catering heeft, is het meebrengen van eigen lunchpakket niet mogelijk.

Tarieven
In deze tarieven is een vroegboekkorting van 10% inbegrepen. Deze korting geldt als je ten laatste inschrijft op 2 april 2025.
Voor een maandelijks netto inkomen Tarief
statuut verhoogde tegemoetkoming €130
minder dan € 1300 €234
tussen € 1300 en € 1750 €317
tussen € 1750 en € 2200 €399
tussen € 2200 en € 2650 €480
tussen € 2650 en € 3100 €562
meer dan € 3100 €644

Is het voor jou moeilijk om het tarief te betalen dat gevraagd wordt voor jouw inkomen? Je kan de cursusbegeleider contacteren voor overleg over je tarief. Je kan al wel inschrijven.

Supplement Bedrag
Gebruik accommodatie
€40

Op de hoogte blijven van nieuwe data voor deze vorming?

Vul je email in en wij houden je op de hoogte.

Reviews

Ik ben van deze 5-daagse vertrokken met zelfvertrouwen en met een antwoord op wat ik op deze moment nodig heb om goed voor mezelf te zorgen. Je maakt de laatste dag ook echt een plan hoe je de positieve kracht van de cursus kan laten blijven stromen door je dagdagelijks leven.

Linde

Het was lang geleden dat ik nog eens een PRH-cursus had gevolgd. Het voelde aan als thuiskomen.
Ik ben blij dat ik gekomen ben en de cursus heeft meteen al wat in gang gezet. Met heel veel dank aan de fijne medecursisten en de uitstekende begeleiding!

Jan

Mijn eerste PRH cursus. Gekozen op gevoel en de noden van het moment. Zelfzorg en veerkracht...
Ik ben vertrokken vanuit een duidelijke vraag en een gevoel van zoekend te zijn naar een antwoord dat ik heel waarschijnlijk al in me had. Na 5 dagen cursus in een warme, hechte en veilige groep met professionele maar vooral oprechte en authentieke begeleiding van de PRH coach, kreeg ik mijn antwoord.
Het was confronterend bezorgde me verdriet, maar gaf me ook verrijking en vooral bevrijding. Het antwoord wist ik eigenlijk al, maar ik was er blind voor geweest...
Ik ben overtuigd. PRH werkt!

Kristine

Ik was vergeten hoe intens een vijfdaagse cursus was... straf want ik volgde er al wel wat! Ik voel me verzadigd. Het buffet was rijkelijk! Ik voel me gegroeid, geheeld, bevrijd, verlicht. Ja, PRH geeft in overvloed. Ik ben verbaasd over de rijkdom van deze cursus die "gewoon" over zelfzorg gaat. PRH geeft mensen terug aan zichzelf, of liever, ze schept de voorwaarden om dat elk voor zichzelf te doen, aan de hand van eenvoudige, heldere vragen. Het spoor volgen naar binnen, naar mijn wijsheid en Weten, maakt diepe verandering en verankering mogelijk. Dankbaar!

Sophie