Javier allegue barros C7 B Ex Xp OIE unsplash 2022 03 10 201534 etpt

Een doeltreffende methode om keuzes te maken

Een beslissing nemen, dat is vaak een lastige klus. Allerlei pro’s en contra’s kunnen je het gevoel geven er nooit uit te zullen raken. PRH leert je een methode om beslissingen te nemen die juist aanvoelen en die opbouwend zijn voor jouw leven.

Inhoud

Deze cursus verscheen eerder onder de titel 'Leren beslissen'.

De hele dag door neem je beslissingen, kleine en grote. Verkeerde of geen beslissingen nemen, geeft vroeg of laat problemen. Juiste beslissingen brengen groei en vooruitgang met zich mee. Deze cursus leert je een methode om goed afgewogen te beslissen.

Voorkennis

Je hebt al minstens één meerdaagse PRH-cursus gevolgd.

Vladislav babienko K Tp SV Ec U0 XU unsplash 2022 03 10 201048 pmoi

Hoe werken we?

  • Je oefent met beslissingen die jou bezighouden. Je leert je probleem in kaart te brengen, zodat je het kan vatten.
  • Je leert een methode aan om naar een beslissing toe te werken.
  • Heb je een beslissing kunnen nemen? Dan check je die af: geeft ze voldoening? Is ze realistisch? Doet ze je vooruitgaan?
  • Je krijgt inzicht in welke elementen een beslissing beïnvloeden en welke middelen het beslissingsproces ondersteunen.
  • Je bekijkt hoe je gewone keuzes van elke dag maakt, en hoe je kiest op een meer opbouwende manier.

Wat bereik je met deze cursus?

  • Je hebt een methode in handen om goed afgewogen beslissingen te nemen.
  • Je hebt zicht op de verschillende elementen die een beslissing beïnvloeden.
  • Je hebt tools in handen die een beslissingsproces ondersteunen.
  • Je kan vrijer keuzes maken bij dagelijkse en grotere beslissingen.
  • Je bent meer tevreden over de keuzes die je maakt.

Data & tarieven

Start op zaterdag 13 juli 2024 in Ranst

Sessies
Datum Uur
13/07/2024 09:00 - 18:00
14/07/2024 09:00 - 18:00
15/07/2024 09:00 - 18:00
16/07/2024 09:00 - 18:00
17/07/2024 09:00 - 18:00
Begeleider & Locatie
Plaats

Hof Zevenbergen
Kasteeldreef 22
2520 Ranst

Routebeschrijving
Tarieven
In deze tarieven is een vroegboekkorting van 10% inbegrepen. Deze korting geldt als je ten laatste inschrijft op 13 mei 2024.
Voor een maandelijks netto inkomen Tarief Verblijfskost (met overnachtingen vol pension)
statuut verhoogde tegemoetkoming €130 €345
minder dan € 1300 €234 €345
tussen € 1300 en € 1750 €317 €345
tussen € 1750 en € 2200 €399 €345
tussen € 2200 en € 2650 €480 €345
tussen € 2650 en € 3100 €562 €345
meer dan € 3100 €644 €345

Is het voor jou moeilijk om het tarief te betalen dat gevraagd wordt voor jouw inkomen? Je kan de cursusbegeleider contacteren voor overleg over je tarief. Je kan al wel inschrijven.

Op de hoogte blijven van nieuwe data voor deze vorming?

Vul je email in en wij houden je op de hoogte.

Reviews

Wat een reeks van bijzondere ervaringen heb ik daar mogen meemaken. Ervaren hoe er eerst klaarheid komt in de chaos van je eigen situatie en de beleving die er erbij voelt. Ja, beslissen is niet evident is maar net door een methode aangereikt te krijgen waar elke mogelijke beslissing evenwaardig is, zorgt ervoor dat er zoveel kan gebeuren. Alle instanties gaan in dialoog met elkaar. Het was en is ook nu nog telkens heel bijzonder om mee te maken. Ja, zelfs twijfels of frustraties onderweg mag er zijn. Je bent er niet blind voor maar je neemt ze gewoon mee op je weg. Je mag echt vertrouwen dat de juiste beslissing doorheen die dialoog duidelijk wordt. Dat is niet het enige wonder dat gebeurd. Het is ook heel wonderbaarlijk om mee te maken hoe zo een beslissing nemen vanuit je diepe geweten je echt kracht geeft om die beslissing ook echt uit te voeren.
Deze cursus was voor mij zo deugddoend, dat ik hem iedereen aanbeveel. Denk daarbij niet alleen aan grote beslissingen maar zeker ook aan de vele kleine alledaagse beslissingen. Juiste beslissingen nemen doet je echt groeien! Het laat je ook zo veel meer gefundeerder leven in akkoord met je wezen en dat met hulp van alle andere instanties erbij. Ik kan ervan meespreken en ik pluk er nog elke dag opnieuw de vruchten van. Doen deze cursus!

Isabelle

Ik heb onlangs deelgenomen aan een intensieve vijfdaagse cursus die ik zonder twijfel zou aanraden aan anderen. Deze cursus was een ware rollercoaster van emoties en inzichten, maar uiteindelijk kwam ik aan de andere kant sterker en wijzer uit. De cursus ging over het leren nemen van juiste beslissingen, en ik moet zeggen dat het een eye-opening ervaring was. De methode die ik heb geleerd heeft me geholpen om meer vertrouwen te hebben in mijn eigen besluitvorming en minder afhankelijk te zijn van de goedkeuring van anderen.

Deze verschuiving in mijn denkwijze heeft me geholpen om meer authentiek te zijn in mijn besluitvormingsproces en heeft mijn zelfvertrouwen vergroot. Ik merk dat ik nu achteraf veel minder moet twijfelen en minder goedkeuring zoek bij anderen, omdat ik meer moet vertrouwen op mijn eigen intuïtie en wijsheid.

De cursus bood veel ruimte voor zelfreflectie, waardoor ik geconfronteerd werd met aspecten van mezelf die ik misschien liever vermeden had. Dit was ongetwijfeld uitdagend, maar tegelijkertijd enorm waardevol. Het dwong me om diep na te denken over mijn gedrag, overtuigingen en doelen.

Wat ik echt waardeerde aan deze cursus was de methode waarbij je door een emotionele achtbaan wordt geleid. Hoewel het soms moeilijk was om mee om te gaan, was het uiteindelijk de rit waard. Ik voelde me na afloop veel meer gegrond en zelfbewust. Al met al was dit een pittige cursus, maar de inspanningen waren het meer dan waard. Ik zou het zeker aanraden aan anderen die klaar zijn voor een uitdagende, maar transformerende ervaring.

Anoniem

Deze methode van me stelselmatig beluisteren, brengt me rust vanbinnen. Ik voel me gehoord. Het is heel helpend om de verschillende instanties te beluisteren. Ik voel me steviger en heb met deze methode écht een tool in handen voor leven in overeenstemming met mijn diepe geweten. Ook de dagelijkse beslissingen passeren de revue tijdens deze cursus.
Wat hebben we in Tongeren lekker gegeten... Om duimen en vingers bij af te likken. Mjam!

I.

Wat een boeiende vorming! Tijdens deze vijfdaagse leerde ik de PRH-methode om een beslissing te nemen. Of het nu gaat om grote of kleine beslissingen die ik wil nemen, ik ga nu bewuster te werk. Het resultaat is dat de beslissingen veel meer bij mij passen en dat ik minder lang in twijfel blijf zitten. Overgaan tot handelen gebeurt vlotter.
Ik heb ondertussen al mijn eerste stap gezet om mijn zolder aan te pakken!

Claire

Het besluiteloos blijven en problemen voor mij uit schuiven is heel gekend voor mij.
In deze cursus leerde ik problemen van alle kanten te bekijken, om te zien wat speelt er hier nu echt allemaal mee. Dat leidt soms tot verrassende ontdekkingen!
Deze cursus helpt om tot beslissingen te komen waar je helemaal achter staat. Je krijgt zin om tot actie over te gaan en zo vooruit te gaan in je leven. Een aanrader dus voor wie uitstelgedrag kent en voor mensen die beslissingen te nemen hebben en dat heel bewust en grondig willen aanpakken.

Els

Deze cursus liet me inzien dat ik met deze methode tot (andere) oplossingen kan komen die me meer rust brengen zodat twijfel en blokkades verdwijnen. Door dit proces van wikken en wegen te doorlopen kwam er ook meer vertrouwen in mezelf en kreeg ik meer daadkracht om de oplossing die juist voelt gemakkelijker uit te voeren. Veel dank aan Prh, de begeleider en de andere deelnemers voor deze fijne en leerrijke ervaring die ik in de rest van mijn leven zal mee nemen.

Lisa

Het is bijzonder leerrijk om stil te staan bij de rol van mijn verstand, mijn wil, mijn gevoel, mijn lichaam en mijn wezen, wanneer ik een beslissing te nemen heb. Wat ik hier heb mogen oefenen, lijkt me een belangrijke hulp voor mijn verdere leven.

Marc

Ik voel dat er impulsen komen om de oorsprong van mijn dagelijkse handelingen en de rol van mijn intuïtie beter te observeren. Deze cursus heeft een nieuw licht laten schijnen op mijn leven en op mijn manier van keuzes maken.

Elise

De manier waarop we in deze cursus hebben gekeken naar kleine en grote beslissingen was voor mij heel verrijkend. Wat in mij omgaat bij beslissingen is nu meer genuanceerd, rijker en meer in reliëf naar boven kunnen komen. Een beslissing wordt op die manier gemakkelijker, of er komt een tussenoplossing in zicht. De methode kan dingen die vastzaten losmaken en terug in beweging brengen.

Els