Al schrijvend mijn innerlijke wereld verder doorgronden

Zonder titel 25 x 16 7 cm 19

De PRH-methode voor analyse van gewaarwordingen - niveau 2

Je gaat al regelmatig aan de slag met de PRH-schrijfmethode. Je merkt dat die je helpt om jezelf te begrijpen en om veerkrachtiger in het leven te staan. In deze cursus leer je verder ‘de kneepjes van het vak’. Deze schrijfmethode kent voor jou straks geen geheimen meer!

Deze vorming is nu niet gepland. Hou mij op de hoogte wanneer ze opnieuw gepland wordt.

Inhoud

Heb je het analyseren al wat in de vingers? Dan weet je hoe sterk de methode je groei vooruit helpt. Wil je er nog meer de vruchten van plukken? Dan kan je met deze cursus de praktijk van de PRH-analyse verder verfijnen en verdiepen. Dat geeft je nog meer houvast en zekerheid. Je verwerft inzicht in de moeilijkheden die je ondervindt als je analyseert. Ook onderzoek je hoe je positieve, pijnlijke en negatieve gewaarwordingen kan analyseren.

Veranderen je analyses iets in je leven, je relatie met jezelf en anderen, je werk, je ontspanning …? Ook daar sta je in deze cursus bij stil. Het doel van elke analyse is immers bijdragen aan jouw wel-zijn, aan je ontplooiing in je dagelijks leven. Heel belangrijk daarbij is dat je ontdekkingen integreert in je zelfbeeld en in je leven.

Voorkennis

Je hebt de cursus Al schrijvend mijn innerlijke wereld ontcijferen gevolgd.

Zonder titel 25 x 16 7 cm 20

Hoe werken we?

Je bekijkt in welke mate je de PRH-analyse al gebruikt voor je groei. We oefenen analyses in van positieve, negatieve en pijnlijke gewaarwordingen. Je leert hoe je die gewaarwordingen open kan leggen en waarop je je dan focust. Je evalueert je analyses en leert hun verloop grafisch weer te geven. Daarbij kan je vormen en kleuren gebruiken. Door te luisteren naar de analyses van je medecursisten, krijg je de methode nog beter onder de knie.

Wat bereik je met deze cursus?

  • Je hebt de PRH-analysemethode nog beter in de vingers.
  • Je kan je analysewerk evalueren.
  • Je kan hulpmiddelen gebruiken om nog beter te analyseren.
  • Je kan nauwkeuriger en efficiënter analyseren om zo je groeiproces te versnellen.

Op de hoogte blijven van nieuwe data voor deze vorming?

Vul je email in en wij houden je op de hoogte.

Reviews

Een cursus met veel diepgang die een plezier was om te volgen. Ik heb nogmaals geleerd hoe belangrijk het is voor een geslaagde analyse om je motivatie en doel goed af te bakenen. Het doet wonderen als je de methode gebruikt en open blijft voor de werking van het proces. Heerlijk was het tijdens en na deze cursus om dankzij alle feedback, tips & tricks analyses door een diepgaande vergrootglas focus te blijven houden op de essentie en voor mij is deze verbinding met het beste in jezelf en je omgeving. Een echte aanrader!

Galia

Ik heb in deze cursus zicht gekregen op mijn moeilijkheden met analyseren. Ik heb er leren mee omgaan en kan nu thuis verder aan de slag. Ik heb verschillende soorten analyses leren maken. Het maken van analyses vanuit een positieve gewaarwording deed me heel veel deugd. Verder heb ik 5 dagen heel veel warmte en groeisolidariteit mogen ervaren. We hebben elkaar ondersteund en gestimuleerd, we waren elkaars supporters. Dit onder deskundige begeleiding, ik voelde me veilig en geborgen.

Els

De kracht en de magie van de positieve analyse.
Een analyse is niet iets zoals we het in het dagelijks leven kennen. We gaan hierin niet met ons hoofd redeneren over hoe bepaalde zaken gaan of moet verlopen. Het is een verbinding met ons gevoel, waar je verstand woorden geeft aan de weg naar je innerlijke wereld. Naar pijnen of kernkwaliteiten waar je nog geen weet van hebt.

Je start met iets dat je gewaargeworden hebt. Iets dat je geraakt heeft, iets waar je emotioneel van werd of kippenvel van kreeg..of iets waar je boos van werd (dan kan het mogelijks gaan over een analyse met negatieve of pijnlijke inhoud). Dan start je met te motiveren waarom je juist wil te weten komen waarover over dat gevoel gaat (om zachter te kunnen reageren, om niet steeds boos te worden, om de onrust weg te nemen, ..) ..over die gewaarwording en hoe oppervlakkig of hoe diep je in dat gevoel wil duiken.

Dat begingevoel schrijf je neer “ik voel…” “ik voel me…” en je beschrijft welke gevoelens er allemaal bijkomen. Maar redeneert niet, volgt je gevoel en geeft er woorden aan. Heel magisch wat er dan vaak naar boven komt. Als je na een tijdje trainen, je er helemaal aan kan overgeven.. kom je uit bij zaken die niets meer met de begingewaarwording te maken hebben. Met dingen waarvan je niet eens wist dat ze in je zaten.

Het kan pijn uit het verleden helen, kernkwaliteiten sterker en steviger maken, het kan soms doordat je het geschreven hebt, je gedrag veranderen, het is een middel waar je zelfstandig mee aan de slag kan. Analyse, de weg naar je innerlijke wereld. Ik ben fan!

Sabine

Ik vond het heerlijk om de analyse methode verder in mij te integreren. Ik blijf versteld over hoeveel deze cursus opbrengt aan nieuwe inzichten en tools om zelfstandig verder aan de slag te kunnen. Een topografie van het verloop van de analyse, brengt duidelijkheid en weer nieuwe inzichten. En ik mag het doen op mijn manier.

Claire