Hallo!

Geschreven door  Miek Van Caeckenberghe
Geplaatst op di 21 november '23
wereld hallo dag, verbindende communicatie

Grappig. Vandaag, 21 november, las ik dat het Wereld Hallo Dag is. De bedoeling van deze dag is dat je vandaag vriendelijk hallo zegt tegen tien mensen om zo het belang van persoonlijke communicatie te onderstrepen in het bewaren van vrede.

En er rijpt al een tijdje een idee in mijn hoofd (en hart) iets te schrijven over toevallige ontmoetingen met mensen en het effect ervan op mij. Ik weet niet of jullie dit herkennen, maar als er een vriendelijk chauffeur me met een galant gebaar laat invoegen, heeft dat onmiddellijk een verzachtend effect op mij. Of gewoon een innemende glimlach van een vrouw die passeert, kan me echt een warm gevoel bezorgen. Een gevoel dat me verzoent met de mensheid. 😉

Ik merk ook dat mijn glimlach, mijn oprechte belangstelling voor de ander, een magisch effect heeft. Mensen lachen warm terug, vertellen spontaan hun verhaal, voelen zich gehoord en gezien.

Wat hebben we mekaar toch nodig, dacht ik. Wat kunnen we mekaar toch geven. Wat zijn we van betekenis voor elkaar.

En ja, hier bewust mee omgaan, zal vast en zeker bijdragen aan een stukje vrede op aarde. Dus laten we vanaf nu elke dag, tegen minstens tien mensen, vriendelijk en warm HALLO zeggen. Doen jullie mee?

Miek, PRH-vrijwilliger