Geef kleur aan je leven met creatieve middelen

Geef kleur

Vorming op jouw maat

Deze vorming is nu niet gepland. Bekijk de kalender met alle geplande lezingen en workshops.

Inhoud

Trekt het je aan om al tekenend, schilderend en werkend met ander creatief materiaal jezelf een groeidag te gunnen? Heb je zin om dit in groep te doen in een huis waar al het materiaal klaarstaat en waar een deskundige aanwezig is om je hierbij te coachen? Dan kan deze creatieve groeidag tegemoet komen aan wat jij verlangt: leven wekken, in je kracht komen, integreren, klaarheid scheppen, verdiepen. In de voormiddag werk je met het creatief materiaal rond een thema dat voor jou op dat moment belangrijk is. Je gaat hier verder op door in de schriftelijke analyse, die in de namiddag gedeeld kan worden.

Deze dagen vormen geen traject, maar zijn bedoeld als losse dagen waarin telkens jouw eigen focus centraal staat.

Om deze cursus te volgen is geen artistieke aanleg of achtergrond vereist.

Nelson estevao skq BG4e Zw38 unsplash

Reviews

Deze dag heeft mij geholpen om enkele moeilijke stukken uit mijn geschiedenis open te leggen en met tevredenheid zien wie ik nu ben en zien waar ik verder naar toe wil groeien. Het was geen gemakkelijke dag, maar hij helpt om met iets minder ballast verder te leven. Dank aan iedere deelnemer en aan Annick.

Paula

Fijn om eens met kleuren en allerlei texturen, materiaal (ook allemaal in leuke kleuren :-)), enz. te werken.
Het deed me deugd om eens op een creatieve manier naar mijn innerlijk te luisteren, wat er op dat moment in mij leeft. Heb er over mezelf dingen bijgeleerd door mezelf en zeker ook door anderen. Er was ruimte voor vragen, pauzes en zelfreflectie. Voor mij was het een verrijkende creatieve groeidag!

Beleefster creatieve dag

Annick is er een uit de duizend. Met wat voor een liefde en nabijheid begeleidt ze deze dag. Wat een expertise heeft ze ook. En iedereen wordt er gezien en ontvangen en begrepen. Ja, zo’n dag is een geschenk aan jezelf. Er is een schat(kamer) aan creatieve middelen ter beschikking die je helpen om uit te drukken wat er in je innerlijke wereld omgaat. Die creatieve middelen helpen om verder te exploreren. Ze helpen om gewaarwordingen dieper te doorvoelen. En Annick weet je perfect op gang te helpen. Of als je ‘vastzit’, stelt ze je de juiste vragen. Een dikke aanrader!

Miek

De creatieve dag heeft me rust en ontspanning gebracht. In een erg veilige en respectvolle setting heb ik in de diepte kunnen werken aan wat me bezig hield. De begeleiding van Annick is warm en voedend. De ruime keuze aan creatieve middelen om mee te werken maakt deze dag voor mij de moeite waard. Ik ben heel dankbaar dat dit mogelijk is.

C. W.

Ik volgde nu al drie keer deze creatieve dag en telkens ben ik verbaasd wat er op slechts één dag mogelijk is.
Ik voel me zo welkom met alles wat er in mij leeft. En dat welkom is ook heel concreet. Een warme omhelzing, een tas koffie, een weelde van fruit en koekjes. Het tuintje, het hele huis staat ter beschikking en ieder heeft zijn eigen plekje om creatief aan de slag te gaan.
De werktijd start met een kennismakingsronde en veel aandacht voor elke deelnemer, waar die ook mee bezig is in zijn groeiproces. En dan is er tijd, veel tijd om te voelen en uit te drukken. Op het einde van de dag wordt gedeeld. De context is heel heel veilig, je wordt gezien en ontvangen; ook daar is ruim de tijd voor.
Het geeft mij zoveel moed, zo een dag, omdat ik mij telkens stappen voel zetten en omdat er tochtgenoten zijn en een begeleider/gastvrouw uit de duizend. Graag gezien worden is er heel concreet en heel werkelijk.

Bieke

Het is voor mij een deugddoende, inspirerende dag die mij verder op weg helpt. Deze dag van werken met kleur en creatieve middelen is een vlotte, intense en diepgaande manier van werken waarbij voor mij veel klaarheid kwam in één dag tijd.
Het delen met en van de anderen geeft een diepe verbondenheid en extra inzicht.

Leen

Zeer fijne eendaagse schrijfdag en creatieve dag in een kleine groep van 8 mensen, zeer divers van achtergrond, leeftijd, gezinssituatie,...vaak. Maar dat maakt eigenlijk niet uit...Warme gemeenschappelijke start en diepgaande deelmomenten die intuïtief, maar toch ook onderbouwd met veel psychologische en menselijke kennis worden begeleid door Annick. Annick zelf is een warme vrouw die zeker ook iets van zichzelf durft prijs te geven zonder uit haar warme en sterke begeleidersrol te vallen. Zo'n dag is echt een dag die me kracht, veerkracht, opluchting,... brengt en het mooie is telkens dat het delen van anderen en en de kadering ervan ook vaak in jezelf of in jouw proces een inzicht, (h)erkenning of nog net iets anders geven.

Carla

Een hartverwarmende welkom. Tijd , ruime tijd om met eigen thema aan de slag te gaan en het creatief uit te drukken. Dit is zo zalig. En dan kunnen uitspreken in de groep en erin gehoord worden. Verkwikkend voor mijn hele persoon. Het was de moeite om zo ver te rijden. Ik kreeg het als geschenk voor een speciale gelegenheid. Een echte aanrader om iemand als geschenk te geven! Daar heb je niet één moment geniet van, maar het is nagenieten meer dan één dag!

Hilde

Het was een fijne dag. Ookal reed ik er ruim drie uur voor, vanuit Nederland, t was het meer dan waard. Het creatieve werk verdiepte 't zelfonderzoek. Heel erg mooi.

Saskia

Wat een topinitiatief om verder te werken aan je groei. Als je eenmaal ondervonden hebt wat werken met creatieve middelen mogelijk maakt, dan word je fan zoals ik. Deze aanpak bracht me op plaatsen in mezelf waar ik voorheen nog niet geweest was. Ik werd verrast door wat ik tegenkwam en in die zin was het een boost voor mijn groeiproces. Ik ga ze allemaal volgen, die creatieve dagen bij Annick. Ik keerde elke keer weer als een ‘ander’ mens naar huis.
En dan is er nog de warme en zo betrokken ‘gastvrouw’, Annick! Haar aanwezigheid, haar steun, haar begeleiding, … zijn geschenken. Ik voel me thuis in haar warme huis. En dan zijn er nog de lekkere soep en koffietjes en koekjes, … Ja, ik kom terug. Bedankt, Annick!

Miek

Een PRH-dag met creatieve middelen is voor mij een ideale manier om even bij mijn groeiproces stil te staan. De combinatie van het werken met creatieve middelen in de voormiddag, het schrijven erover en het delen in groep in de namiddag vind ik een bijzondere manier van werken. Op je eigen tempo en met de aanwezigheid van Annick om een babbeltje te doen als je vastloopt. Ik ga steeds weer met een nieuw inzicht naar huis!

Win