Al schrijvend meer jezelf worden

Al schrijvend meer jezelf worden unsplash

Zelfkennis opdoen via methodisch schrijven

Deze vorming is nu niet gepland. Bekijk de kalender met alle geplande lezingen en workshops.

Inhoud

In deze workshop leer je niet schrijven over jezelf. Je richt je naar wat er zich in jezelf laat voelen en je wordt geholpen om dat uit te drukken in woorden. We gaan geen verhalen schrijven. We gaan wel schrijven rond datgene wat in verband staat met onszelf. Als je schrijft over jezelf, dan blijf je op afstand. Als je beschrijft wat je in jezelf voelt, dan ga je een boeiende ontdekkingstocht in je innerlijke wereld, om te voelen wat er te voelen valt. En dat maakt levensenergie vrij.

Doorheen de dag gaan er honderden dingen door ons heen. Wanneer we naar TV kijken, als we gezellig praten en luisteren tijdens een etentje, als we een complimentje krijgen, als iets negatief naar ons toekomt, enz. Het ontbreekt ons vaak aan een methode om te ontcijferen wat we precies voelen, om er woorden aan te geven, om het te benoemen, het te omschrijven. Daarin vooruitgaan betekent dat je veel verder kunt geraken in zelfkennis en dat je je leven gerichter in handen kunt nemen.

Zonder titel 25 x 16 7 cm 5

Wat bereik je met deze workshop?

  • Je leert hoe je kan ontcijferen wat je voelt
  • Je ontdekt hoe je met deze methode jezelf beter leert kennen en begrijpen.
  • Zo zet je de eerste stappen om het stuur van je leven meer in handen te krijgen.

Reviews

Ik heb mezelf weer wat beter leren kennen. De analyse is een hele praktische en bruikbare methode waar ik verder mee kan. Het zet me in mijn kracht.

Irma

Ik volgde via zoom de tweedaagse vorming "al schrijvend meer jezelf worden". Ook al had ik al live een vijfdaagse gevolgd over het vanuit gewaarwordingen schrijvend tot jezelf komen, ik vond het heel waardevol. PRH leer je niet in één keer. Het vraagt steeds verdieping en herhaling. Het is niet alleen een techniek of een methode die je leert, maar ook een beoefening, die je langzamerhand integreert in je leven. Daar helpen herhaling en steeds terugkerende leerprocessen heel erg bij. Zowel live als via zoom les krijgen vind ik waardevol. Live om echt het menselijke contact aan te gaan, zoom om oefeningen en inzichten te herhalen en opnieuw te oefenen. Ik heb de vorming als heel waardevol ervaren en ben weer meer tot mezelf gekomen. De inhoud van de vorming, de groep en zeker ook de begeleider zijn zo waardevol geweest voor mij.

Saskia

Ik wist niet wat ik er van moest verwachten. En in het begin dacht ik 'oei dit is niets voor mij, ik ga naar huis'. Maar ik ben gebleven omdat ik vond dat ik het een kans moest geven. Ik ben blij dat ik gebleven ben. Ik heb geleerd om meer naar mijn gevoelens te luisteren en te ontdekken waarom ze er zijn en wat ze mij willen zeggen.
Ik zat in een klein groepje en iedereen kon zichzelf zijn. Er werd niet geoordeeld of veroordeeld over wat men voelde, zei of deed.... We luisterden met respect naar elkaar. De begeleidster Martine was top en gaf iedereen persoonlijk feedback. Ik heb wat meer inzicht in mezelf gekregen en kan hiermee aan de slag. Ik ga in toekomst zeker nog een andere cursus volgen. Dankjewel Martine voor deze mooie ervaring.

Ria