fbpx studiekeuze | PRH

U bent hier

Weet je nog niet goed wat je gaat studeren? Of blijkt jouw huidige studiekeuze toch niet helemaal de juiste match te zijn? Voel je je overmand door twijfel en onzekerheid? Of weet je het eigenlijk wel maar durf je niet kiezen omdat je omgeving iets anders verwacht? Misschien zie je simpelweg door de bomen het bos niet meer… We helpen je graag bij het maken van een studiekeuze die je op het lijf geschreven is! 

Cursus studiekeuze Wat ga ik studeren?

 

Cursus van 2 dagen 

We komen 2 dagen samen in een kleine groep van acht deelnemers. We werken telkens rond thema’s die belangrijk zijn bij het maken van een studiekeuze: 

1. Help, ik loop vast in mijn studiekeuze! 

→  Je krijgt zicht op wat je doet vastlopen. 

Kiezen is niet eenvoudig. Dat zal je allicht al ondervonden hebben. Er komt veel bij kijken. En soms loop je tegen een hindernis aan. Zicht krijgen op wat je doet vastlopen bij het maken van je studiekeuze, is een belangrijke eerste stap. Of het nu hindernissen zijn die zich voordoen in jou (twijfels, schrik, …) of buiten jou (geld, ouders, vrienden, afstand, …), als je een hindernis kan identificeren, kan je er gericht mee aan de slag.  

2. Wie ben ik? 

→  Je kiest voor wat echt past bij wie jij bent 

Jij kiest voor een bepaalde studie, een richting in je leven. Het is dus heel belangrijk om te weten wie je bent: wat je talenten zijn, je verlangens, waar je voor staat en waar je voor wil gaan, … Dit is een belangrijke bouwsteen van je studiekeuze. Kiezen vanuit wie je bent, geeft zuurstof, energie, vervulling, drive, goesting. In deze cursus krijg je via concrete opdrachten meer zicht op wie je bent. 

3. Hoe maak ik keuzes? 

→  Je leert hoe je keuzes kan maken via een concreet stappenplan 

Hoe doe je dat, keuzes maken? We gaan je daarbij helpen via een concreet stappenplan waarmee je nu en later aan de slag kan. Tijdens de cursus pas je dit toe op je studiekeuze. 

4. Vooruitgaan in mijn studiekeuze 

→  Je hakt knopen door i.v.m. je studiekeuze 

Op het einde van de workshop ga je mogelijk al met je studiekeuze onder de arm naar huis. Kon je tijdens de workshop de knoop nog niet doorhakken, dan is het nu duidelijk voor je wat de volgende concrete stap is om te komen tot een goede studiekeuze.   

+ 1 individueel gesprek

Na deze cursus heb je nog een individueel gesprek met een coach, waarbij we specifiek ingaan op wat je te doen hebt om jouw keuze te realiseren. Dit gesprek zit inbegrepen in de cursusprijs.


Voordelen van een cursus in groep

→  Leren van elkaar, je in elkaar herkennen.  
→  Andere jongeren écht ontmoeten. 
→  In een veilige omgeving vrij kunnen spreken over jezelf.  
→  Begeleid worden door een erkend PRH-cursusbegeleider. 
→  Een heleboel leren over jezelf tijdens 12 cursusuren. 


cursus: Wat ga ik studeren?

Tarieven

Cursus - 2 dagen €60
Accommodatie (huur zaal, koffie, thee, water) €8/dag

 

 

Cursusbegeleider

Coach Katelijne Verduyn

KATELIJNE VERDUYN

0476 45 57 75

katelijne.verduyn [at] prh.be