Delen op Facebook
Twee vormingswerkers vertrekken deze week opnieuw naar Tanzania om er vorming te geven aan een lokale PRH-ploeg. Als ik dit lees, voel ik een warme tinteling, ontroering dat PRH ‘werkt’ in alle continenten. Overal ter wereld halen cursusdeelnemers hetzelfde uit de PRH-vorming, namelijk meer zelfvertrouwen, een grotere en wezenlijke drive om je met je specifieke gaven in te zetten voor je omgeving, voor de samenleving, en zo aanstekelijk te zijn ...

Het PRH-effect voltrekt zich overal: inzicht krijgen in wie je bent en wat je in je mars hebt, erop vertrouwen en er kracht uit putten. Inzien ook hoe relaties in elkaar zitten en wat we kunnen doen om meer in harmonie en respect samen te leven.
Foto van gezinsbegeleiding huiselijk geweld in Benin

Hoe de leefomstandigheden ook zijn, hoe moeilijk het materieel ook is, toch vinden mensen steun en inspiratie bij de werkwijze van PRH. Hoe divers de culturen ook zijn, toch zien we hoe PRH aansluit bij de fundamentele aspiraties en verlangens van elke mens, waar ook ter wereld. Dit zet mensen in beweging voor de vooruitgang van hun groep, hun regio of hun land.

Een diepe verwondering en blijheid komen in mij op. Ik voel hoop voor de mens. De hoop en het geloof die de grondlegger van PRH, André Rochais, ook zelf heeft verwoord voor de mensheid: wanneer steeds meer mensen de positieve invloed van PRH mogen ervaren dan kan de mensheid in positieve zin evolueren.

Schroomvol sta ik stil bij die gedachte. Die hoop, die droom is ook de mijne. Dat mensen dankzij hun innerlijke groei, de wereld in een nieuwe richting stuwen. Dit raakt me in de kern van mijn rechtvaardigheidsgevoel en mijn diep respect voor andere culturen. Alle mensen zijn evenwaardig en moeten kansen tot ontplooiing krijgen, waar ook ter wereld. Mijn engagement voelt als een weidse omarming van de wereld, die steunt op mijn vast geloof in de effectiviteit van de PRH-vorming.

Persoonlijke ontwikkeling als motor voor vooruitgang. Dit is de nieuwe baseline van IAAR (Internationale Associatie André Rochais), de vzw die fondsen werft om de PRH-teams in het Zuiden een financieel duwtje in de rug te geven. IAAR wil zo de droom van André Rochais en van velen helpen waarmaken. Momenteel lopen er projecten in Benin, Congo, Marokko, Tanzania  en Haïti. Ook in België steunt IAAR een project: vorming in de gevangenis voor langgestraften, eveneens met positieve resultaten.
Net als de vorige jaren doet IAAR weer mee met Music for Life. Dit jaar zamelen we geld in voor twee hartverwarmende projecten:

Individuele coaching en vorming voor gedetineerden


IAAR zoekt 2000€ voor de ondersteuning en individuele coaching van gedetineerden die hiervoor kiezen, in de gevangenis van Leuven-Centraal. Zij krijgen op die manier inzicht in hun eigen persoonlijkheid en hoe ze zichzelf beter kunnen sturen.

Begeleiding van 25 gezinnen


Voor Benin zoekt IAAR 2000€ voor de begeleiding van gezinnen die lijden onder huiselijk geweld.  De ouders zitten vaak in de gevangenis van Cotonou. Dit project wil 25 gezinnen begeleiden die lijden onder ernstig geweld.

DE WARMATHONS … SAMEN WANDELEN OF JOGGEN

Als centrale actie kiezen we met IAAR dit jaar voor de warmathons in de verschillende provincies. We hopen dat er in elke provincie van Vlaanderen een ploeg PRH-sportievelingen is die de sportschoenen aantrekt en samen met familie, vrienden, buren, collega’s wil wandelen of joggen.

Kies de projecten van ‘IAAR’ als jouw goed doel en doe mee aan de warmathon in jouw stad naar keuze!

Deelnemen kost 15 euro waarvan 10 euro naar IAAR gaat. Het is ook mogelijk het bedrag van jouw inschrijving te verhogen en zo IAAR extra financieel te steunen.

Zorg ervoor dat je je op voorhand online inschrijft:
 • kies voor de STAD waar je wil deelnemen en
 • kies IAAR als goed doel,
 • klik dan op de knop ‘INSCHRIJVEN’

Er zijn 2 mogelijkheden:
 1. individuele registratie,
 2. een nieuwe groep aanmaken (min.10 deelnemers).
  Mobiliseer zelf je vrienden, familie en collega’s om een groepje samen te stellen en maak er een gezellige actie van.
Per provincie kan je ook samen wandelen of joggen met andere PRH-vrienden.
Stuur dan een e-mail naar bart.buyle@prh.be met je stadskeuze en je ontvangt info over plaats en tijdstip van afspraak.

Waar kan je de warmathon lopen?
 • Kortrijk: woensdag 18 december, 12u00-19u30
  Kasteelkaai, 8500 Kortrijk
 • Brussel: donderdag 19 december, 12u00-19u30
  Koning Boudewijnstadion, Houba De Strooperlaan, 1020 Brussel
 • Gent: vrijdag 20 december, 12u00-19u30
  Blaarmeersen, Strandlaan 24, 9000 Gent
 • Antwerpen: zaterdag 21 december, 10u00-17u30
  Gloriantlaan 1, 2050 Antwerpen Linkeroever
 • Leuven: zondag 22 december, 10u00-17u30
  Universitair Sportcentrum KU Leuven,
  Tervuursevest 101, 3001 Heverlee
 • Beringen: maandag 23 december, 12u00-19u30
  Be-Mine, Koolmijnlaan, 3580 Beringen
Ben je niet zo sportief of mobiel of komt de datum niet uit?
Doe dan mee aan een actie van een ander of zet zelf een actie op poten…

STEUN EEN ANDERE MFL-ACTIE!

→ Info over alle acties ten voordele van IAAR vind je op de site van de Warmste Week.
→ Houd verder de PRH-Facebookgroep in de gaten.
→ Of geef je mailadres door aan Helma de Hoop om op de hoogte gehouden te worden van alle acties.

Koop/bestel dan leuke cadeautjes voor je vrienden:
 • Pottery for life:
  Keramiek potten en schaaltjes met een hart voor IAAR. Bekijk regelmatig de up to date catalogus of kom op zondag 24 november 2019 tussen 14u00 en 18u00 een kijkje nemen bij Bart thuis: Watermolenstraat 4 te Wetteren-Massemen. Je bent evenzeer op een ander moment welkom, maak daarvoor een afspraak via bart.buyle@prh.be.
 • Beestige zakken voor al uw schatten:
  Verkoop van katoenen versierde zakken op verschillende gelegenheden in het najaar (o.a. Kerstmarkt Hooidonk op 24 november) en op vraag via cathy.dedrie@prh.be. De zakken kunnen op maat gecreëerd/versierd worden. Andere artikelen die verkocht worden in deze actie: kerstballen, kerstkaartjes en kerstfiguurtjes.
  https://dewarmsteweek.be/acties/beestige-zakken-voor-al-uw-schatten
Of maak een eigen actie aan:

Je start zelf een actie in je huis, straat of buurt en laat je vrienden, familie, collega’s of buren meegenieten van jouw of hun talenten.

Elke actie groot of klein is van harte welkom!
Een aantal ideetjes om je een beetje warm te maken:
 • Stoelmassage of knuffel geven
 • Workshop dans, Tai Chi, meditatie, …
 • Samen muziek maken of een concertje geven tussen de schuifdeuren of op straat
 • Creatieve workshop (bijv mandala tekenen, elfjes schrijven, opbergdozen versieren…)
 • Filmavond of fotografieworkshop
 • Babysitten of winterbbq met Glühwein
 • Grabbelton met complimentjes
 • Koeken-, taart of kaartverkoop
 • Soep op bestelling
 • Verkoop van eigen gemaakte producten
 • Garageverkoop
 • Openstelling van de IAAR-winkel op een rommelmarkt in jouw buurt
 • ….
Registreer je actie
→ Maak je actie ook bekend in jouw buurt, bij jouw vrienden, familie en kennissen.  De beste reclame ben je immers zelf!
→ En geef de info over je eigen actie ook door aan Helma de Hoop. We kunnen de actie in overleg met jou een keertje via Facebook en/of een mailing onder de aandacht brengen.

Alvast bedankt!
Het IAAR-team


PRH - Persoonlijkheid en Relaties © 2019

Otto Veniusstraat 15
2000 Antwerpen
T +32 3 226 53 25
info@prh.be