Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Delen op facebook
“Vorige zondag was ik jarig. Ik ben niet meer zo piepjong en gedachten over ‘de zin van mijn leven’ kwamen in me op. Ga ik tevreden zijn, of meer nog, het gevoel hebben zinvol geleefd te hebben op het einde van mijn dagen? Wat geeft mijn leven zin? Bijdragen aan het geluk van wie me dierbaar zijn. Goed zijn voor hen. Misschien heeft het gewoon te maken met zelfverwezenlijking en daar blij om zijn. Lezen jullie mee?”

Iedereen vraagt zich op sommige momenten wellicht af wat het doel van zijn leven is.
Volgens de benadering van PRH bezit elke mens in zijn kern een unieke, persoonlijke en levendige zone. In PRH noemen we dit het ‘wezen’. Het is het fundament van onze persoonlijkheid. Elementen van antwoord op de vraag naar het doel van het leven zijn zeker te vinden in dit wezenlijke diep in ons.

De kern van ieder mens bestaat dus uit een gezonde zone die ons ertoe aanzet onszelf te realiseren, in relatie te leven met anderen, relaties en engagementen aan te gaan die ons opbouwen en die ruimer zijn dan wij kunnen bevatten.
Als je zo kijkt naar de mens, is jezelf worden vanuit jouw kern geen egocentrische beweging. Het is integendeel een manier om je plaats in te nemen en heel je maat te geven ten dienste van anderen, wat diep geluk meebrengt.

Zicht krijgen op wat er werkelijk toe doet in je leven, op datgene ook waar je op kunt terugvallen in jezelf en buiten jezelf is essentieel. Lees meer →


★ ☆ ☆
Op welke momenten in jouw leven voel je dat je ‘zinvol’ bezig bent? 
Op die momenten beleef je heel wezenlijke, positieve eigenschappen van jezelf.  Hoe zou je deze eigenschappen noemen? 

★ ★ ☆
Blik eens terug op je dag of op de voorbije week.  Welke momenten ervaar je hierin als zinvol? Neem even de tijd om het goede dat deze momenten bijdragen aan jouw levenspad in je te laten doordringen.

★ ★ ★
Kies een ervaring uit de voorbije weken waarvan je aanvoelt dat ze je leven zin geeft, dat ze je zegt dat je op jouw weg bent. Neem pen en papier en schrijf uit wat je beleeft.  

Ging jij aan de slag met deze vraagjes?  We horen graag wat dit werk jou oplevert. Bezorg ons jouw getuigenis via ezine@prh.be
Weekend

ZOEKTOCHT NAAR WIE IK BEN 


Ranst – start: 23 februari →
Lezing

GOED KIEZEN GEEFT KRACHT 


Terneuzen (NL) – 12 maart →
Cursus

ECHT JEZELF ZIJN: WIE HOUDT JE TEGEN? 


Leuven – start: 8 maart →
Cursus

MET PENSIOEN: NOG ZOVEEL TE BELEVEN, NOG ZOVEEL TE BETEKENEN 


Gent – start : 12 maart →
Workshop

DYNAMISCH LEVEN 


Mechelen – 15 maart →

DE WEG VAN MIJN WEZEN: NAAR EEN MÉÉR IN MEZELF


Kortenberg – start: 2 april →

MIJN PERSOONLIJKE MISSIE


Ranst – start: 9 april →

TERUGBLIK

Wij blikken bij PRH terug op een geslaagd 2017. We zijn trots op deze cijfers:
  • We gaven 218 verschillende vormingen.
  • Daarvan vonden er 89 plaats dankzij een samenwerking met een andere organisatie.  PRH werkte in 2017 immers samen met 39 verschillende organisaties.
  • We ontvingen op onze vormingen 2443 deelnemers. 1819 verschillende mensen werkten zo met de PRH-methode aan hun persoonlijke groei.  
  • Wij verzorgden dankzij dit alles 3291 uren persoonlijkheidsvorming
  • We realiseerden dit dankzij onze 11 vormingswerkers en 40 andere medewerkers.  Daar was ook veel vrijwillige inzet bij!
We hopen van harte dat jij hiervan mee profiteerde!

UITNODIGING EVENT
'BEN JIJ VRIJWILLIGER? WIJ ZEGGEN 'DANK JE'!

Ben jij één van de meer dan één miljoen vrijwilligers in België?

PRH Persoonlijkheid en Relaties is jou dankbaar, want jij draagt met jouw steentje bij aan een warme, solidaire  samenleving. Aan alle vrijwilligers die dit bericht te lezen krijgen, zeggen wij dan ook graag persoonlijk ‘dank je wel’ op vrijdagavond, 9 maart. Meer info via deze link →

PRH - Persoonlijkheid en Relaties © 2018

Otto Veniusstraat 15
2000 Antwerpen
T +32 3 226 53 25
info@prh.be


Je kan je uitschrijven op deze mailing via deze link   *|REWARDS|*