U bent hier

CORONAVIRUS: MAATREGELEN VAN PRH tijdens de heropstart

Update van 31 augustus 2020

Onze vormingen kunnen volgens de huidige maatregelen nog steeds op locatie plaatsvinden. Het gaat om zogenaamde sociaal-culturele activiteiten die in heel Vlaanderen (ook in de provincie en de regio Antwerpen) tot 50 deelnemers mogen hebben. Aan onze vormingen nemen op dit moment maximum 12 personen deel, afhankelijk van de grootte van de zaal. Het dragen van een mondmasker is enkel verplicht in omstandigheden waarbij de afstand van 1,5 m. niet gegarandeerd kan worden of wanneer men zich verplaatst.
 

Trouw aan onze waarden

Wij zijn heel blij dat we jou kunnen verwelkomen op een vormingsmoment op locatie.

Zoals tijdens de hele voorbije periode stellen wij bij de heropstart een aantal belangrijke waarden voorop:

  • Zorg voor onze deelnemers en onze medewerkers: in deze exit-periode organiseren we onze vorming volgens de voorschriften die de overheid voor onze sector uittekent. Je mag erop rekenen dat we zorgen voor een zo veilig mogelijke cursusomgeving. 
  • Passie voor persoonlijke groei: we popelen om je te verwelkomen op één van onze vormingen deze zomer. We vliegen er graag weer in, samen met jou en andere deelnemers. We stellen alles in het werk om er zoals anders een groeibevorderende, ontspannende en verbonden tijd van te maken.

Een draaiboek voor iedere PRH-vorming

Onze vormingswerkers stellen voor iedere PRH-vorming een draaiboek op. Op basis van dit draaiboek zal de vormingswerker jou voorafgaand en tijdens de cursus duidelijke informatie geven over de manier waarop we dit allemaal aanpakken.

Goed om weten

  • Tijdens de vorming zullen we zorgen voor 1,5m social distancing

  • Een mondmasker dragen is enkel verplicht wanneer men zich verplaatst of in omstandigheden waarbij de 1,5 m. afstand niet gegarandeerd kan worden. We volgen daarbij het protocol dat de minister voor onze sector heeft gewijzigd op 24 augustus. 

En dus wanneer men plaats heeft genomen in het lokaal kan het mondmasker afgezet worden aangezien we ervoor zorgen dat de tafels ver genoeg uit elkaar staan.
  • Ben jij een 65+’er?

Volgens het protocol dat nu geldt, wordt afgeraden dat je al deelneemt aan sociaal-culturele activiteiten.  We citeren uit het protocol: “Het is hier de gedeelde verantwoordelijkheid van de organisatie én het individu om het risico goed in te schatten en ernaar te handelen.”

Wanneer jij wil deelnemen, vragen we je dit charter (charter-hoe-veilig-de-draad-terug-opnemen-als-oudere-in-onze-samenleving.pdf) te lezen. Contacteer daarna de vormingswerker van de betreffende activiteit om samen in te schatten of deelname kan. 

  • Behoor jij tot de risicogroep van personen met een ernstige onderliggende aandoening (bv. hart- en vaatziekten en verlaagde immuniteit)?

Volgens het protocol dat nu geldt, wordt afgeraden dat je al deelneemt aan sociaal-culturele activiteiten.  We citeren uit het protocol: “Het is hier de gedeelde verantwoordelijkheid van de organisatie én het individu om het risico goed in te schatten en ernaar te handelen.” Wanneer jij toch wil deelnemen, vragen we je de vormingswerker van de betreffende activiteit te contacteren om samen in te schatten of deelname kan. Mogelijk vraagt de vormingswerker jou om een doktersattest.

  • Ben je bij de start van de cursus ziek of had je de laatste 7 dagen voorafgaand aan de cursus klachten die aan een COVID-infectie doen denken, dan kan je niet deelnemen. Ook als er in je naaste omgeving (partner, gezin) ziekte of ziektesymptomen zijn (geweest), wordt deelname verboden. Verwittig in dat geval zo snel mogelijk de vormingswerker die jouw cursus begeleidt.
  • Je mag erop rekenen dat wij ook goede afspraken maken met de huizen waar we cursus geven. Ook zij volgen strikte protocols. De vormingswerker zal je op de hoogte brengen van de afspraken die ter plaatse gelden.

Aanspreekpunt corona

Bij vragen kan je de coronaverantwoordelijke van onze organisatie contacteren:
Erika De Crom, 0479 33 23 59, erika.dcrom [at] prh.be

 

Wees meer dan welkom!

Het hele PRH-team