U bent hier

10-daagse van de Geestelijke gezondheid, samen veerkrachtig!

Boost je veerkracht van 1 tot 10 oktober!

In je leven komt er zo nu en dan iets op je pad dat je even doet wankelen, iets dat je uit evenwicht brengt of je zelfs werkelijk op de proef stelt. Op zulke momenten kan je meestal de nodige veerkracht in jezelf aanspreken om er weer bovenop te geraken.

Samen veerkrachtig

Van 1 tot 10 oktober is het de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.  “Samen Veerkrachtig” is dit jaar opnieuw het thema van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. En dat is geen toeval. Want veerkracht is precies datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. Op je eentje is dat net iets moeilijker. “Samen Veerkrachtig” dus, da’s elkaar een helpende hand reiken, een bemoedigend schouderklopje geven. Kortom: zorg dragen voor elkaar. Het kan écht geen kwaad om deze boodschap tien dagen per jaar extra in de verf te zetten, toch?
 
Ook PRH zet graag het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker (lees meer over veerkracht in onze nieuwsbrief). Tijdens deze 10-daagse organiseren we meerdere vormingen die in teken staan van een goede geestelijke gezondheid en veerkracht:
 
2 oktober - Antwerpen | 13 november - Kasterlee
Wat maakt dat jij je soms schuldig voelt? Hoe werken schuldgevoelens eigenlijk? Leer hoe je ‘ja’ of ‘neen’ kan zeggen zonder je schuldig te voelen.
 

LEZING BURN-OUT: OPBRANDEN WAT NIET MEER BIJ JE PAST
4 oktober - Kasterlee
Frank Witters kent het fenomeen burn-out van binnenuit. Hij neemt je mee doorheen de worsteling naar datgene wat je dankzij een burn-out kan leren over jezelf.

CURSUS: BURN-OUT
8, 15, 22 oktober en 5 november - Sint-Niklaas | 17 en 24 oktober - Kasterlee
Via de methode van zelfontdekking gaan we op zoek naar elementen die je burn-out mee hebben veroorzaakt én naar elementen die je herstelproces kunnen bevorderen.
 
CURSUS: ASSERTIVITEIT ANDERS
8, 15 en 22 oktober - Herent |10, 17 en 24 oktober - Antwerpen

Soms zeg je iets te bruut. Soms laat je te zwak zien wat je wilt of waar je grenzen zijn. Leer assertief en zelfzeker naar voren te komen tegenover een baas of een buur die je overdondert.
 
CURSUS: CONSTRUCTIEF OMGAAN MET WAT MOEILIJK IS
9, 16 en 23 oktober - Sint-Niklaas

In deze cursus leer je beter begrijpen waarom iets voor jou moeilijk of zwaar is. Je leert je meer te verankeren in je kracht en je ontdekt hoe je moeilijkheden anders kunt aanpakken.
 
PRH-EVENTS: EEN KWESTIE VAN VEERKRACHT 
12 oktober - In Kasterlee en Gent
Waaruit bestaan jouw veerkracht? Wat helpt je bij momenten je evenwicht te hervinden? Kan je bewust(er) jouw veerkracht inzetten?
 
WORKSHOP HULP VRAGEN DOE JE NIET, OF TOCH?
15 oktober - Tessenderlo

Hulp vragen is niet altijd evident. Vaak denken we dat we het allemaal zelf moeten oplossen. In deze workshop ontdek je wat je tegenhoudt om hulp te vragen.
 
ZEG WAT JE VOELT ... VOEL WAT JE ZEGT
16 oktober - Antwerpen

Dat je je gevoelens best niet opkropt, wist je misschien al. Maar wat moet je er dan mee? Deze workshop helpt je een begin maken met het uiten van je gevoelens op een gezonde, assertieve manier.